Scholen

Praktische informatie

Voor scholen zijn er diverse activiteiten mogelijk in een doorschuifsysteem. De groepen worden bij de verschillende activiteiten begeleid door onze eigen opgeleide monitoren. Momenteel kan uw school met maximaal 300 leerlingen komen genieten van onze geweldige activiteiten. Voor het vastleggen van jouw sportdag of avonturendag neem je contact met The Outsider: via mail scholen@outsideraalst.be of telefonisch 053 229 229  .

In Aalst werken we met vaste scholenprogramma's. 

- adrenaline day (middelbare school - max. 200 leerlingen): kajak/kano + black tower + teambuilders + blue diamond

- extreme day (middelbare school - max. 100 leerlingen): klimmen op de schouw + teambuilders + blue diamond + arrow tag

- adventure day  (lagere school - max. 100 leerlingen): mega SUP + klimmen op de schouw + teambuilders + blue diamond 

Optie: vlottentocht - vervangt twee activiteiten uit één van bovenstaande programma's

Optie: laser battle (+ 5 euro) - vervangt twee activiteiten uit één van bovenstaande programma's

Kostprijs (min. 20 betalende leerlingen)  
Halve dag (keuze uit 2 activiteiten van bovenstaande programma's) € 14 p.p.
Volledige dag € 21  p.p.

Voor het boeken van een arrangement kan je ons bereiken

Ons avonturendomein is gelegen op het schitterende sportcomplex Schotte in Aalst.

Bij al onze activiteiten voor scholen staan we stil bij de educatieve aspecten van deze activiteiten. Vele activiteiten vereisen een zeker soort inzicht, een bepaalde mate van samenwerking of een bepaalde motorische behendigheid. We zijn er ons dan ook van bewust dat kinderen en jongeren veel kunnen bijleren tijdens onze activiteiten. De zaken die jongeren en kinderen hier kunnen bijleren zien ze vaak niet in een gewone schoolomgeving, desondanks kunnen er bepaalde onderwijsdoelstellingen bereikt worden bij het uitvoeren van onze activiteiten. De onderwijsdoelstellingen per leeftijdscategorie en per activiteit vindt u hieronder terug. 

Onderwijsdoelstellingen + 10 jaar

Onderwijsdoelstellingen + 12 jaar

Activiteiten

mega SUP

Duur

1u30

Aantal deelnemers

Max. 25 personen x 4 groepen

Extra

enkel mega SUP's: 8 - 10 personen per SUP

Stand Up Paddeling is een sport die volop in opmars is, en terecht ook. Verken de Dender en de mooie landschappen langsheen de Dender vanop een surfplank waarop je recht opstaat. Moeilijk? Nee, de surfplank heeft genoeg drijfvermogen en stabiliteit zodanig dat iedereen er mooi op kan blijven staan. Dus doe snel die zwembroek aan, haal je zwemvest op en je bent vertrokken voor een leuke toer over de Dender. 

Klimmen op de schouw 

Duur

1u30

Aantal deelnemers

Max. 25 personen x 4 groepen

 

 

Bij "Schotte"  torent de schouw boven alles uit. Daar wachten 8 uitdagende klimroutes van 15 meter hoog op jou. De ideale uitdaging voor beginners. De monitoren leggen jou alles uit over de beveiliging en controleert of je alles goed doet. Klaar - check - start... 

Arrow Tag

Duur

1u30

Aantal deelnemers

Max. 25 personen x 4 groepen

 

 

ArrowTag is een nieuwe spannende activiteit. Je wordt verdeeld in twee teams en ieder krijgt een boog en kan een aantal pijlen bemachtigen. In een tactisch en spannend duel strijd je tegen elkaar met als doel elkaar uit te schakelen en zoveel mogelijk punten te scoren. Pijl & boog gevaarlijk? Absoluut niet, de pijlen zijn uitgerust met een zachte punt zodat het plezier zeker steeds de bovenhand heeft. Ben jij er klaar voor ? 3 2 1 shoot! 

Praktische informatie

 

Onze activiteiten zijn geschikt voor leerlingen vanaf het vijfde leerjaar.
Voor de wateractiviteiten moet iedere deelnemer kunnen zwemmen. Er zijn geen redders aanwezig.

Bij de wateractiviteiten krijgt iedere deelnemer een reddingsvest van The Outsider Aalst. Het is verplicht deze reddingsvest ten alle tijden op het water aan te houden.

Sportieve kledij die nat en vuil mag worden.

  • Bij de wateractiviteiten moeten ook waterschoenen (of schoenen die nat mogen worden) gedragen worden om voetkwetsuren te vermijden en een handdoek worden voorzien.
  • Sportieve reservekledij
  • Evt. regenkledij

Er zijn kleedcontainers aanwezig op het terrein van The Outsider, deze bevinden zich in de containers aan onze kantoren. Er is, tegen betaling en na reservatie, ook mogelijkheid om zich om te kleden en te douchen in de kleedkamers van Schotte. Meer info via info@aalstsport.be

Jullie eigen lunchpakket opeten kan op onze site in openlucht

Wil je zeker zijn van een overdekte eetruimte, kan je een vergaderruimte huren via de sportdienst: info@aalstsport.be

Je kan het sportcomplex binnen komen via de hoofdingang. Zo loop je recht de sporthal binnen. Je kan echter ook met de wagen de parking oprijden. Je kan vandaar langs voor of langs achter doorlopen tot bij het avonturendomein. Kom je met de fiets dan kan je links van de sporthal de fietsenstallingen vinden. Van hier zie je het avonturendomein reeds liggen.

Er is ook een busparking voorzien. Deze bevindt zich achteraan de parking, aan de gele stroken.
De Lijn heeft een halte aan het sportcomplex. Het treinstation van Erembodegem bevindt zich op minder dan 1 km, het treinstation van Aalst bevindt zich op 2,3 km.

Op het avonturendomein zelf zal je steeds ontvangen worden door onze monitoren. Zij zullen klaarstaan op het moment dat jullie toekomen en zal jullie tonen waar er kan omgekleed worden, waar de rugzakken/reservekledij achtergelaten kan worden. De monitoren zullen jullie vervolgens mee begeleiden naar de startplaats van de activiteiten.

Wij zijn een buitensportorganisatie Dit betekent dat al onze activiteiten buiten doorgaan, ook bij regenweer. Voorzie u van geschikte (reserve)kledij en schoenen.
In geval van voorspeld noodweer (hitteplan, hevig onweer) kunnen reeds geplande activiteiten minstens 24u op voorhand worden verplaatst naar een nieuwe datum.