Info

Wie zijn we

The Outsider organiseert sportieve outdoor activiteiten en is actief op verschillende locaties in België. Zo is er reeds The Outsider Ardennes, The Outsider Coast, The Outsider Club en The Outsider Vlaamse Ardennen. The Outsider Aalst is de meest nieuwe locatie waar wij activiteiten organiseren. 

Een kort overzicht over wat we aanbieden in Aalst? Klik op onderstaand filmpje!

Locatie

Het avonturenpark van The Outsider Aalst is schitterend gelegen tussen het stadspark en de Dender op het splinternieuwe sportcomplex Schotte. Het herkenningspunt bij uitstek is de oude fabrieksschouw, waarop geklommen kan worden. Je kan het sportcomplex binnen komen via de hoofdingang. Zo loop je recht de sporthal binnen. Links en achter de sporthal loopt het avonturendomein van The Outsider. Je kan met de wagen binnenrijden op de parking (rechts van de sporthal). Dan kan je langs voor of langs achter doorlopen tot bij het avonturendomein. Kom je met de fiets ? De fietsenstallingen kan je links van de sporthal vinden. Van hieruit zie je het avonturendomein reeds liggen. Bussen kunnen achteraan op de parking gebruik maken van de gele busvakken. De Lijn heeft een bushalte aan het sportcomplex. Het treinstation van Erembodegem bevindt zich op minder dan 1 km, het treinstation van Aalst bevindt zich op 2,3 km. 

Het avonturendomein grenst aan de Dender; een hele mooie rivier die slingert door het groen. Deze kan je verkennen met kano's, kajaks, vlotten of mega SUP's (Stand Up Paddle boards). Op het herkenningspunt, de grote fabrieksschouw, wordt er geklommen. Daarnaast ligt een grasweide vol speelse heuvels en het domein eindigt met het bos. Dit bos is dan weer het ideale terrein voor een spannende laser battle en voor diverse teambuildingsspelen. Aan de straatkant staat sinds 2019 de 'Blue Diamond'. Een hoogtouwenparcours van wel drie verdiepingen. Tussen de Blue Diamond en de Dender schittert sinds kort onze splinternieuwe 'Black Tower', binnenin zijn er omkleedcontainers voorzien. Op de buitenkant klim je omhoog langs een 'via ferrata' om in rappel weer met je beide voeten op de begane grond te komen.

Je kan, tegen betaling en mits reservatie, ook gebruik maken van verwarmde kleedkamers met douches in de sporthal. Het gebruik van de kleedkamers in Schotte vraag je best op voorhand aan. Hiervoor stuur je een mailtje naar info@aalstsport.be. Heb je na de activiteiten zin om nog iets te eten dan kan dit in 'Taverne De Looyerij' van de sporthal.